Pivo sa mirisom dimljenog izmeta

Od bradatih i ludih Islanđana već smo dobili pivo sa kitom, a sada su otišli još korak dalje. Borg pivara je napravila Fenrir IPA, za čije kuvanje se koristi slad dimljen ovčijim izmetom! Zašto praviti običan citrusni i osvežavajući IPA kada možeš da ga zas**eš.

Dimljena piva nisu retkost, pogotovo u Nemačkoj i Skandinaviji. Ipak, ovakvu ludost još nismo videli. Borgovci kažu da slad, koji inače koriste za njihov običan IPA, stavljaju u posebnu komoru ispod koje se založi vatra u koju se stavlja ovčiji izmet. Dimljenje se obavlja nekoliko dana dok slad ne uvuče sve „prijatno-očaravajuće“ arome. Takođe, oni ističu da se svi mirisi izmeta savršeno slažu sa oštrim citrusnim notama hmelja, tako da je Fernir savršen IPA za sve prave pivopije. Prema utiscima ljudi, koji su ovo pivo pili, zaključuje se da je osećaj kao da pijete lagan IPA u štali ili oboru.