Pivopija beer shop

Zemun izgleda da postaje utočište za prave pivopije sa austrougarske strane Beograda. Fat Cat pub je počeo sa interesantnim slovačkim i češkim lagerima, a ceo posao zaokružuje Pivopija – prva prava pivoteka u Zemunu. Beer shop se nalazi u Bežanijskoj 37 i radiće svaki dan od 9:30 izjutra pa do 22.

Na jučerašnjem svečanom otvaranju pilo se samo kvalitetno – masa Schneidera, odličnih belgijanaca, poneki Britanac. Pilo se i točeno Kabinetovo pivo. Pivopija je zamišljen kao prodavnica piva i pab, gde pivo možete i popiti. Cenovnik, koji se nalazi uz tekst, predstavlja cene piva kada se piju u samoj pivoteci, a ako uzmete pet i više flaša za poneti odbite 10% za svaku flajku.

Za lenje pivopije, ističemo par interesantnih piva i njihove cene, kada ih cirkate sa ekipom u Pivopiji. Novopridošlica na naše tržište, London Pride, je 385 dinara za flašu od 0.5l; sjajni eisbock Schneider Aventinus od 0.33l je 330 dinara, a vrhunski belgium triple Tripel Karameliet je 310 dinara iste zapremine. Tu su još i sjajni belgijanci Le i Mc Chouffe, dva BrewDog IPA i jedan crveni ejl, Augustineri, domaći Krugher & Brent…

Za početak sasvim ok, a već stižu najave novih piva o kojima ćemo vas redovno obaveštavati.