Apatinska pivara

Pre više od dve i po decenije, davne 1756. godine u Apatinu je osnovana “Carska pivara”. U poređenju sa današnjom prizvodnjom tadašnji kapacitet bio je skromnih 12.000 hl piva. Turbulentan period započeo je posle Prvog svetskog rata, kada je 1935. ugašena proizvodnja. Devet godina kasnije, sa 38 zaposlenih kreće se u remontom i već 1950. godine proizvedeno je 40.782 hl piva a broj zaposlenih radnika se popeo na 120.

Proces privatizacije pokrenut je 1991. godine i nastavljen 2003. kada je Apatinska pivara postala deo mreže internacionalnog lidera u pivarskoj industriji, InterBrew.

U junu 2012. Apatinska pivara postaje članica Molson Coors Centralna Evropa koja posluje na tržištima Srbije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Crne Gore, Rumunije i Slovačke sa preko četiri hiljade zaposlenih.
Apatinska pivara je pokrovitelj mnogobrojnih kulturnih, muzičkih i sportskih dešavanja: fudbalska Jelen Super Liga Srbije, muzičkih događaja – Jelen Live, Beck’sperience, Sabor trubača u Guči, Beogradski festival piva i dr.