Ovo su najbolja kraft piva u Rumuniji

Ovo su najbolja kraft piva u Rumuniji

Ground Zero - ovo pivo je 100% prirodno, nepasterizovano i nefilitrirano, a pivara u kojoj se proizvode se može pohvaliti i tom činjenicom da je prva proizvela IPA pivo u Rumuniji. Najpopularnije pivo ove vrste im je Morning Glory sa ukusom grejpfruta, citrusa i manga.

Ground Zero

Zăganu -ovo je nepasterizovano pivo napravljeno u blizini Zaganu planine i to samo od vode, slada, hmelja i kvasca. Mnogi ga smatraju najboljim kraft pivom u Rumuniji, a možete ga probati u raznim pabovima u prestonici, Bukureštu. Proizvodi se više vrsti ovog piva, svetlo, tamno, ali i crveno.

Zăganu

Sa otvaranjem novih mikropivara, pabova i specijalizovanih prodavnica, trend rasta popularnosti kraft piva zahvatio je i naše komšije. I dok su tradicionalna piva poput Ciucasa, Ursusa i Timisoreane i dalje garancija kvaliteta, u poslednje vreme su se na tržištu našla i neka nova, lokalna piva koja svakako vredi probati. Ovo su samo neka od njih:

Zăganu – ovo je nepasterizovano pivo napravljeno u blizini Zaganu planine i to samo od vode, slada, hmelja i kvasca. Mnogi ga smatraju najboljim kraft pivom u Rumuniji, a možete ga probati u raznim pabovima u prestonici, Bukureštu. Proizvodi se više vrsti ovog piva, svetlo, tamno, ali i crveno.

Hophead – pivara Hophead je prva kraft pivara u Rumuniji i nudi širok spektar odličnih piva, a mi posebno preporučujemo ona od voća, pogotovo ono od malina (Hophead Grozavă), ili višanja (Hophead Vișine).

Ground Zero
– ovo pivo je 100% prirodno, nepasterizovano i nefilitrirano, a pivara u kojoj se proizvode se može pohvaliti i tom činjenicom da je prva proizvela IPA pivo u Rumuniji. Najpopularnije pivo ove vrste im je Morning Glory sa ukusom grejpfruta, citrusa i manga.

Klausen Burger
– lociran u Klužu, ovaj pab koji pravi svoje pivo u svojoj ponudi ima nešto za svačiji ukus: možete poručiti crno pivo Gorun, crveno Red Revolution ili IPA pivo Arrogant. Uz to, ovaj pub nudi i odlične burgere koji se odlično slažu uz ova pića.

Nemteana
– mnogi ovo pivo definišu kao tradicionalno, jednostavno, a opet autentično. Dolazi u dve verzije, kao Amber (sa ukusom karamele) i kao nefiltrirano. Nemteanu možete pronaću u svim Lidl prodavnicama, kao i u RomBeer baru u Bukureštu ili Fika baru u Iasi.

Lăpușna
– ovo pivo iz oblasti Transilvanije definitino daje još jedan razlog da posetite ovu magičnu regiju Rumunije (a ne samo zbog prapostojbine Drakule! 🙂 ) takođe dolazi u dve verzije – kao svetlo i crveno pivo sa dodatnom aromom karamele. Ovo je 100% prirodno pivo sa nemačkim receptom starim više vekova.

Capra Noastră
– proizvodi se u Iasi i prva je pivara koja je proizvela piva belgijskog stila u Rumuniji. Dolazi u pet verzija: kao svetlo pivo, kao tamno sa ukusom čokolade, kao ejl sa jakim ukusom hmelja, zatim od sezonskog voća, i na kraju kao IPA sa ukusom karamele. Koje pivo od ovih ponuđenih biste vi probali?

Cazino – ovo nefiltrirano pivo možete naći na obalama Crnog mora, tačnije u gradu Konstanci. MNogi ga iz šale nazivaju “multikulturalnim” pivom jer se proizvodi mešanjem rumunske sladi, nemačkog hmelja i belgijskog kvasca. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Add a Comment

Your email address will not be published.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop